Afspraak maken
 

Afspraak maken

Heb je nog andere vragen? Of wil je telefonisch contact? Je kunt me mailen via info@praktijkzinn.nl of een bericht sturen via het contactformulier. Of maak direct een afspraak via onderstaande knop.

Contactgegevens

Beneluxweg 30,
2411 NG Bodegraven

Praktijk zinn

Mijn naam is

Ilse verheul

Vanuit mijn Praktijk ZINN. bied ik begeleiding bij seksuele vragen of klachten. Mensen kunnen bij mij terecht met vragen over alles wat met seksuele gezondheid te maken heeft. Dit kan gaan om seksuele problemen (pijn bij vrijen, minder zin, erectieproblemen, moeite met klaarkomen, verschil in seksueel verlangen tussen partners) of om veranderingen in de seksuele beleving bijvoorbeeld ten gevolge van bevalling, de overgang, ziekte of ouder worden.

In 2002 studeerde ik af als HBO-verpleegkundige en van 2004 tot 2023 werkte ik als praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Daar begeleidde ik mensen met o.a. diabetes, hart- en longproblemen. Tijdens de vele gesprekken die ik in de afgelopen jaren gevoerd heb, spraken we vaak over leven met een chronische aandoening en gevolgen van het ouder worden. Gevolgen voor je lichaam, je behoeftes, je relaties, maar ook over invulling van je leven en zingeving. Daarbij was seksuele gezondheid vaak onderwerp van gesprek, mensen hebben behoefte om daarover te kunnen praten. Ik merkte dat ik veel plezier en voldoening haal uit de open en intieme gesprekken over seksualiteit. Om me verder te ontwikkelen op dit gebied, heb ik de opleiding Consulent Seksuele Gezondheid gevolgd bij de RINO Groep. Inmiddels mag ik mij geregistreerd Consulent Seksuele Gezondheid NVVS noemen.

Ik investeer in mijn ontwikkeling door het volgen van supervisie, intervisie en aanvullende opleidingen. Zo heb ik recent de opleiding tot EFT-relatietherapeut gevolgd en ben ik momenteel in opleiding tot psychosociaal therapeut.

Naast mijn werkzaamheden voor Praktijk ZINN. geef ik geregeld scholing over seksualiteit aan zorgprofessionals. Op aanvraag verzorg ik ook workshops op maat voor kerkgemeenschappen, sportverenigingen, vriendinnengroepen, teamuitjes, etc.

PRAKTIJK ZINN

Consulent Seksuele Gezondheid NVVS

Als verpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd in de seksuologie, onder andere door het volgen van de opleiding Consulent Seksuele Gezondheid (CSG) bij de RINO Groep. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en geregistreerd als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS.

De NVVS omschrijft de functie van CSG al volgt:

“Een CSG NVVS geeft counseling, voorlichting, voert preventie uit en geeft deze vorm, ontwikkelt zelf interventies, zet praktijkonderzoek op en geeft adviezen of maakt beleid op gebied van seksuele gezondheid. Een consulent kan cliënten of hun omgeving, maar ook professionals en/of organisaties ondersteunen op het gebied van seksuele gezondheid.”

De toevoeging NVVS maakt het een beschermde titel, die alleen gevoerd mag worden indien de CSG voldoet aan verschillende kwaliteitseisen qua opleiding en intervisie/supervisie. De NVVS heeft onder andere tot doel het bevorderen en waarborgen van de kwaliteit van de seksuologie van haar leden. Seksuologen, consulenten seksuele gezondheid en andere professionals met een NVVS-registratie onderscheiden zich door accreditatie en het werken volgens een beroepscode. De NVVS beschouwt seksuologie als een bio-psycho-sociale wetenschap. NVVS-professionals werken daarom multidisciplinair, doelmatig en volgens de nieuwste erkende wetenschappelijke inzichten.

VERTROUWEN INTEGRITEIT VEILIGHEID

discretie

Naast dat ik Consulent Seksuele Gezondheid ben, ben ik BIG-geregistreerd verpleegkundige en heb ik een -wettelijk vastgelegd- beroepsgeheim. En alleen met een gedegen vertrouwensrelatie is goede zorgverlening mogelijk. Ik hecht daarom veel waarde aan een open en veilige sfeer, waarin ik integer en discreet omga met alles wat we bespreken. Inhoudelijke informatie wordt niet gedeeld met derden of opgenomen in je medisch dossier. Alleen als jij daarom vraagt, kan ik een verslag sturen naar je huisarts of verwijzer.

Netwerk

Voor intercollegiaal overleg, intervisie, supervisie en verwijzen heb ik goed contact met meerdere seksuologen NVVS in de regio. Deze seksuologen NVVS hebben verschillende achtergronden en expertises. Met de gynaecologen en urologen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, heb ik een succesvolle samenwerking. Door mijn werk als verpleegkundige in de huisartsenzorg, heb ik een groot netwerk aan huisartsen en praktijkondersteuners in regio. Daarnaast werk ik samen met of kan ik verwijzen naar andere disciplines, zoals bekkentherapeuten, traumatherapeuten, psychologen, etc.